Vrijwilligerswerk bij DARA of SCCO

In Nederland

Het team van DARA Europe bestaat uit vrijwilligers. Wij zijn altijd blij met nieuwe teamleden die hun talenten willen inzetten voor onze stichting. Dit kan bijvoorbeeld door ons te ondersteunen met communicatie naar donateurs, aanschrijven van mogelijke donateurs, het schrijven van een projectplan of opzetten het van een sponsoractiviteit. Als teamlid kun je ook af en toe meedraaien bij verkoop activiteiten of kun je een korte presentatie geven tijdens een bijeenkomst. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt; met enkele uurtjes per maand aan tijd en energie zijn we al enorm geholpen!

Wilt u niet meedraaien als teamlid maar heeft u wel een goed idee voor een sponsoractiviteit of ziet u andere kansen? Dan horen we graag van u. 

In Cambodja

Omdat SCCO een kleine organisatie is, liggen er in Cambodja geen standaard takenpakketten of programma’s voor vrijwilligers klaar. Dit betekent niet dat we niet openstaan voor vrijwilligers, integendeel! Wel betekent het dat we een zeer pro-actieve houding van vrijwilligers verwachten. Heb je interesse, dan horen wij graag van jou wat jouw hobby’s en passies zijn, wat jouw expertise is en op welke manier jij denkt jouw ervaring te kunnen delen in onze programma’s. Op basis van jouw input kunnen we bepalen bij welke programma’s je goed past en de mogelijkheden met jou bespreken. 

Wij hebben ook alvast een aantal ideeën en mogelijke projecten op een rijtje gezet:  

  • tutor Engels (bijles) voor onze middelbare school studenten, 
  • coaching op het gebied van management- en organisatievaardigheden voor de projectcoördinator en directeur,
  • extra-curriculaire activiteiten organiseren in Andong (denk aan: sport en spel, schilderen, educatieve spelletjes, voorlezen etc),
  • de leraressen assisteren bij de Engelse lessen,
  • klusprojecten (bijv. verven van de school).

​Naast een pro-actieve houding verwachten wij van vrijwilligers respect en begrip voor andere culturen en flexibiliteit. Het is belangrijk om te weten dat de werkomstandigheden in Andong niet altijd optimaal zijn. Tegelijkertijd is dit juist een unieke kans om direct bij te kunnen dragen aan een betere toekomst van de Cambodjaanse kinderen en hun families en zal het verblijf zonder twijfel een zeer waardevolle en onvergetelijke ervaring zijn.