Over ons

De stichting DARA Europe is in 2012 opgericht om structureel het verschil te maken voor kinderen in Andong, Cambodja. Ons werk bouwt voort op de initiatieven die in 2009 in het dorp zijn gestart om kwetsbare kinderen te helpen.

Onze missie

De naam van DARA Europe is afgeleid van het Cambodjaanse woord voor ster: dara. DARA Europe gelooft dat de kinderen in Andong de kans verdienen om zichzelf te ontwikkelen tot ware sterren. We willen de cirkel van armoede in Andong doorbreken en de kinderen een sprankelende groei naar volwassenheid geven. We zetten ons in om kinderen te laten stralen – en daarmee ook bij te dragen aan een positieve toekomst voor Cambodja.

Ons team

DARA Europe is een initiatief van Tirza Voss en Ruud Bakker. Het bestuur van DARA Europe bestaat uit actieve professionals die zich – onbezoldigd – langdurig inzetten voor de stichting.

Tirza Voss, initiatiefneemster.

Tirza Voss bezocht Cambodja in 2009 als vrijwilligster, en werd gegrepen door de schrijnende omstandigheden in de krottenwijk Andong. Een veilige thuissituatie, voldoende voedsel, schoon water, hygiëne, zorg en onderwijs zijn geen vanzelfsprekendheid voor de kinderen die er opgroeien. 

Bij terugkomst in Nederland vertelde Tirza familie, vrienden en kennissen over haar ervaringen in Cambodja. Ruud Bakker, die haar verhaal hoorde, organiseerde spontaan een actie om geld in te zamelen. Het idee voor Nederlandse hulp aan de kinderen in Andong was geboren.

Tirza werkte door de jaren heen vele maanden in Andong als vrijwilligster. In 2012 nam ze samen met Ruud Bakker het initiatief tot de oprichting van DARA Europe om vanuit Nederland de duurzame ontwikkeling van de community in Andong te steunen. Tirza startte ook Stellar Child Care Organization (SCCO), de lokale ngo die zorgt voor onderwijs, gezinsondersteuning en werk voor de meest kwetsbare  inwoners van Andong. 

Jorik Kuhlmann, voorzitter en verantwoordelijk voor het impact monitoring systeem van SCCO. 

Hein Voss, vicevoorzitter.

José Huizenga, secretaris.

Fred van Laarhoven, penningmeester.

Het bestuur van DARA Europe werkt nauw samen met een team van enthousiaste en betrokken vrijwilligers, die de uiteenlopende werkzaamheden van de stichting tot een succes maken.

Gabi Abbas, Judith Voss, en Henk de Haan leveren elk vanuit hun eigen expertise, ervaring en bevlogenheid een bijdrage aan de missie van DARA Europe.