Het laatste nieuws van 2022 en een blik op 2023

Beste supporter van DARA Europe,
In deze laatste nieuwsbrief van het jaar kijken we met veel plezier en dankbaarheid terug op de recente ontwikkelingen, en blikken we vooruit op de plannen voor het nieuwe jaar.

Nieuws uit Cambodja

Nieuwe stappen in Andong!

Tirza Voss, initiatiefneemster van DARA Europe en SCCO, en Jorik Kuhlmann, voorzitter van DARA Europe, zijn in november en december weer enkele weken in Andong geweest. De highlights zijn te lezen in dit nieuwsartikel op onze website.

Nieuws uit Nederland

Cheque van basisschool in Vianen aan DARA Europe

In het najaar heeft basisschool De Wegwijzer in Vianen maar liefst 6.654,78 euro gedoneerd aan DARA Europe. Leerlingen en docenten hebben het geld opgehaald met de inzameling van lege statiegeldflessen, een sponsorloop en een braderie. Judith Voss van DARA Europe nam de cheque in ontvangst.

Donatie dankzij Korenspektakel in Emmer-Compascuum

De mannenkoren St√∂rmwind en De Rundezangers zongen tijdens het Korenspektakel in oktober originele shanty’s en bekende meezingers. Daarnaast zijn tijdens de sfeervolle avond in Emmer-Compascuum maar liefst 75 prijzen verloot. Alle opbrengsten van de kaart- en lootjesverkoop – in totaal ruim 1.200 euro – zijn gedoneerd aan DARA Europe. 

Feest voor het tienjarige jubileum van DARA Europe

De Utrechtse coverband Clap The Band zette in november IJsselstein op stelten. We vierden het tienjarige jubileum van de stichting DARA Europe met een muzikale feestavond met meezingers, dansplezier en heel veel gezelligheid. Tijdens een speciale veiling zijn onder meer prachtig ingelijste tekeningen, gemaakt door kinderen in Andong, verkocht. De feestavond leverde uiteindelijk ook ruim 1.200 euro aan donaties voor DARA Europe op. 

Divers nieuws

Vastenactie 2023: verder met scholing! Cambodja

We zijn verheugd dat DARA Europe net als eerdere jaren ook in 2023 wordt gesteund via de Vastenactie. De Nederlandse stichting Vastenactie voert tijdens de vastenperiode campagne voor projecten in ontwikkelingslanden. Vijf parochies en vele scholen organiseren van 22 februari tot 6 april activiteiten om geld in te zamelen voor DARA Europe. 

We vragen met de Vastenactie 2023 speciale aandacht voor de doorontwikkeling en uitbreiding van de onderwijsactiviteiten van SCCO en voor de uitbouw van de support en coaching van kleuters, jongvolwassenen en ouders. Er is veel extra inzet nodig om de achterstanden weg te werken die zijn ontstaan door de vele lockdowns tijdens de COVID-19-pandemie. Volg het nieuws over onze campagnes en acties via Facebook

Vernieuwde website voor DARA Europe

Vrijwilliger Lynsey Dubbeld ondersteunt DARA Europe met marketing en communicatie, zodat we nog meer mensen betrekken bij onze missie: een goede toekomst voor Andong. De website is inmiddels vernieuwd, en we gaan actiever aan de slag met sociale media.

Vacature voor programmamanager in Andong

SCCO zoekt een internationale programmamanager die de activiteiten en projecten in Andong in goede banen leidt. 

We zijn dankbaar voor alle support in de afgelopen periode, en we kijken ernaar uit om volgend jaar weer samen het verschil te maken voor de gemeenschap in Andong.

Dara = Cambodjaans voor ster. Doneer aan DARA Europe en geef de kinderen in Andong een stralende toekomst. En… vraag anderen om ook mee te doen! Met de bijgesloten digitale kaarten maken we het extra makkelijk om een gift te vragen.