Vacature voor internationale programmamanager in Cambodja

Ben jij een ervaren programmamanager die het verschil wil maken voor de toekomst van kinderen in Cambodja? Ga je graag aan de slag met de doorontwikkeling van programma’s, en krijg je energie van internationale samenwerking? Dan maakt Stellar Child Care Organization (SCCO) graag kennis met jou!

Stellar Child Care Organization (SCCO) is een ngo die zich inzet om de cirkel van armoede in het dorp Andong in Cambodja te doorbreken. Om de programma’s, projecten en plannen in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar een internationale programmamanager. Je werkt grotendeels op locatie in Andong, op zo’n twintig kilometer van het centrum van hoofdstad Phnom Penh.

Geef jij de kinderen in Andong een goede toekomst?

Als programmamanager lever je een belangrijke bijdrage aan de missie van SCCO: een goede toekomst voor de kinderen in Andong. Je schakelt tussen het internationale bestuur en het lokale team, en je werkt mee aan de (door)ontwikkeling van duurzame oplossingen. Je voert de regie over de programma’s en projecten in Andong, en je onderhoudt contacten met (bestaande en nieuwe) partners. Daarnaast geven we je alle ruimte om eigen initiatieven te verkennen.

Wat je gaat doen

De programmamanager is verantwoordelijk voor de monitoring, evaluatie en doorontwikkeling van programma’s en projecten van SCCO in Andong.

Tot je takenpakket behoren onder andere de controle op de uitvoering van onderwijs- en ondersteuningsprogramma’s voor kinderen, jongvolwassenen en families. Je bouwt aan stevige netwerken die bijdragen aan de veerkracht en zelfstandigheid van de gemeenschap, en je identificeert de nieuwe mogelijkheden voor inkomensgenererende activiteiten. Daarnaast begeleid je het lokale team, en vergroot je de vaardigheden en het lerend vermogen van de docenten, social workers en andere professionals.

Je hebt een zelfstandige functie op locatie, maar je werkt steeds nauw samen met het bestuurslid van SCCO in Nederland en de professionals en vrijwilligers in Andong. Daarnaast sta je in contact met verschillende partners en stakeholders, waaronder de Cambodjaanse overheid, de lokale basisschool en andere ngo’s. 

Wat je meebrengt

Giving children in Cambodia a bright future. Dat is de drive waarmee SCCO aan het werk is. Die passie heb jij natuurlijk ook. Daarnaast heb je ervaring met programmamanagement in een internationale context, en zie je het als een uitdaging om strategische en financiĆ«le ambities te vertalen naar concrete programma’s en projecten.

Onze gedroomde nieuwe collega werkt resultaatgericht, met oog voor het proces. Je hebt een zakelijke instelling, je weet van aanpakken en je stimuleert feedback en reflectie.

Jij in het kort

  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als programmamanagement
  • Je hebt ervaring en/of interesse in het werken in een internationale context
  • Je beschikt over uitstekende kennis van de Engelse taal, in woord en geschrift.
  • Je hebt affiniteit met het werken met kinderen en hun ouders.
  • Je staat communicatief sterk in je schoenen, en je legt makkelijk contact met verschillende stakeholders.
  • Je opereert proactief en oplossingsgericht.
  • Je bent creatief, flexibel en dienstverlenend.
  • Je krijgt energie van de coaching van professionals en teams.
  • Kennis over sponsoring, subsidies, partnerships is een pre.

Wat wij je bieden

Als programmamanager vervul je een uitdagende functie in een ngo die volop in ontwikkeling is. Je krijgt de kans om een positieve impact te maken voor de toekomst van een kwetsbare gemeenschap in Cambodja.

We bieden een fulltime functie voor met een lokaal salaris, op basis van ervaring.

Solliciteren?

Word jij onze collega in Andong? Stuur je cv en sollicitatiebrief aan Tirza Voss, oprichter en board member van SCCO, via jobs@stellarcco.org met het onderwerp Internationale Programma Manager. 

Lees hier meer over de vacature, en neem voor meer informatie contact op met Tirza Voss via jobs@stellarcco.org