Een baan en een studiebeurs om jong talent verder te brengen

DARA Europe zet zich in voor hoogwaardig onderwijs voor kinderen en jongvolwassenen in Cambodja. We werken hiervoor zo veel mogelijk samen met talenten uit de regio. Een win-win: de professionals zijn goed op de hoogte van de lokale situatie, en wij geven ze een baan waarin ze zich verder ontwikkelen. Leraar Lim Ngim vertelt over zijn ervaringen.

Student Lim Ngim ondersteunt de onderwijsprogramma’s van Stellar Child Care Organization (SCCO) in Andong. DARA Europe maakt het mogelijk dat Lim met een parttimebaan een eigen salaris verdient, en SCCO zorgt voor een studiebeurs.

Ngim studeert sinds 2020 civil engineering aan de National Polytechnic Institute of Cambodia in Phnom Penh. “Ik verblijf in de slaapzaal van de universiteit, omdat er geen familie in de buurt woont. Het is moeilijk om als student rond te komen. Mijn vader leeft niet meer en mijn moeder is huisvrouw, en daarom moet ik alle kosten – voor studeren, wonen, eten, kleding et cetera – zelf opbrengen.” Een van de docenten van de universiteit brengt Lim in contact met SCCO. In 2022 vindt hij werk als docent van de computerlessen, eerst in het community center van SCCO in Andong en daarna in de lokale basisschool Kork Rokar

“Het is fantastisch om via SCCO met de kinderen in Andong te werken”, vertelt Ngim enthousiast. “Ik ben zo blij dat ik het verschil kan maken voor de kinderen in de lokale gemeenschap. Met goed onderwijs krijgen ze meer kansen op een goede toekomst.” DARA Europe ondersteunt de onderwijsactiviteiten van SCCO in het lokale community center én de computerlessen van de basisschool.

“De werkomgeving is heel prettig: de manager en collega’s zijn vriendelijk en open”, voegt Ngim toe. “Ik leer ook veel van de bestuursleden van DARA Europe en de internationale vrijwilligers die regelmatig in Andong werken. Zo ontwikkel ik mezelf steeds verder, en ik ben oprecht dankbaar voor de bijdrage die SCCO aan de gemeenschap levert.”

Geïnspireerd door het verhaal van Lim Ngim? Doe met ons mee om nog meer talenten in Cambodja te versterken. Bekijk de mogelijkheden op onze website, en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.