Nieuwsbrief 39

Hallo DARA-supporters,

Voor de meeste mensen is de zomervakantie achter de rug. We geven jullie graag een update van DARA Europe in Nederland en SCCO in Cambodja. 


Nieuws uit Cambodja

Digitaal onderwijs

Na een strikte lockdown zijn in Cambodja sinds mei de nodige sectoren weer geopend. Helaas zijn de scholen nog steeds gesloten. Dat geldt dus ook voor SCCO’s onderwijsprogramma’s, want we volgen de aanbevolen COVID-veiligheidsvoorschriften vanuit de Cambodjaanse overheid. 

Kinderen en jongeren kunnen dus alleen online lessen volgen. Voor de één gaat dat beter dan de ander. Helaas heeft nog lang niet iedereen de mogelijkheid dat te doen. Toch zijn er in Andong nog steeds vele kinderen die wel dagelijks de filmpjes van onze lerares Thida bekijken en via de Facebook groep het huiswerk inleveren. 

Zo gaat het ook voor de scholieren die via SCCO een scholarship hebben voor hoger onderwijs. Srey Roth doet deze maand, online, haar examen voor het afronden van het vierde jaar geneeskunde en gaat dan haar vijfde en tevens laatste jaar in. De studenten die op dit moment een opleiding Engels volgen, gesponsord door Education4Life, zijn ook volop online aan de studie. 

COVID-19 & Noodhulp

Helaas zijn ook in Andong vele gezinnen getroffen door corona. Dat houdt in dat sommige straten voor enige tijd afgesloten waren om verdere verspreiding te voorkomen. 

Daarnaast zien we dat steeds meer mensen hun banen kwijtraken en dagelijks de uitdaging hebben om rond te komen. Nu we de kinderen niet zien in de lessen, probeert het team toch telefonisch contact te houden met de gezinnen en zijn er af en toe huisbezoeken. Daarnaast is er regelmatig overleg met de wijkhoofden. 

Op basis hiervan heeft SCCO besloten de families van de kinderen van de onderwijsprogramma’s te ondersteunen in de vorm van voedselpakketten. Met een grote zak rijst heeft een familie voor een aantal weken weer de basis voor het eten. Op dit moment hebben we een Facebook inzamelingsactie om deze actie opnieuw te kunnen doen. Mocht je wel willen doneren maar liever niet via Facebook dan kun je een gift overmaken op het het rekening nummer NL 50 RABO 0136 1288 58 of via ons (eenmalig) machtigingsformulier. 


Nieuws uit Nederland

Jaarverslag

We hebben het jaarverslag van 2020 gepubliceerd. Deze is te vinden op onze website. Hierin vind je de jaarrekening evenals de bekende tijdslijn met de highlights van 2020 in zowel Nederland als Cambodja. Het was een jaar waar we met gemengde gevoelens op terug kijken en des te meer beseffen hoe belangrijk onze ondersteuning aan de kinderen en hun families in Cambodja is. 

St. Theresia school

Op de St. Theresiaschool in Barger Compascuum was DARA Europe in mei het goede doel tijdens de feestweek. De St. Theresia teamleden, kinderen en ouders hebben een warm hart voor DARA Europe gehad. Er is hard gespaard! Met de producten verkoop, de emballage bonnen actie en met verschillende donaties hebben ze een totaalbedrag van €404,82 opgehaald.

Team DARA Europe

In augustus heeft het team voor het eerst sinds februari 2020 weer een face to face vergadering gehad. Hier namen we na meer dan 4 jaar inzet afscheid van Elly als vrijwilligster van DARA Europe. Dankjewel, Elly, voor jouw fantastische bijdrage aan het team! Ook heten we Henriette van harte welkom als nieuw teamlid, we kijken uit naar een mooie samenwerking. 

Sportfair en verenigingen/stichtingen markt in IJsselstein.

We zijn aanwezig op de sportfair en verenigingen/stichtingen markt op 25 september in IJsselstein. Dit is het eerste evenement waaraan wij zullen en kunnen gaan deelnemen. We hopen op vele bezoekers en nieuwe donateurs. Maak persoonlijk kennis met Henriette en kom gerust langs voor een praatje met Hein, Fred, Henk en José! 

De producten van het naaicentrum kun je bekijken en kopen. Lees hier het verhaal | DARA Europe. Denk alvast vooruit en koop nu alvast een sint of kerst cadeau met een mooi verhaal! 

Ook zullen wij onbespoten, gesponsorde appels verkopen. Voor jou of je (klein)kinderen een gezonde appel, voor de families in Cambodja een extra rijst maaltijd. We ontmoeten je graag op de Sportfair en verenigingenmarkt IJsselstein (inijsselstein.nl)

Doelshop & andere fondsen

We herinneren je graag aan Doelshop.nl, juist nu we steeds meer online shoppen kun je met iedere aankoop via dit platform gratis aan ons doneren. Alle kleine beetjes helpen; zo hebben we nu al €1700 gedoneerd gekregen. Let erop dat je DARA Europe als goed doel selecteert. Steeds meer webshops sluiten zich aan! Met name het afsluiten van nieuwe abonnementen, bijvoorbeeld voor telefoon, internet of een nieuwe zorgverzekering via Doelshop zorgt voor soms wel tientallen euro’s.  

Helaas kunnen we nog steeds weinig fondsenwervende activiteiten organiseren, al hebben we wel een aantal ideeën in de pijplijn, zoals een korenavond! We hopen dit in de laatste maanden van dit jaar en in 2022 weer op te kunnen starten. Denk je ook met ons mee? Zijn er kansen om via jouw school, bedrijf, of vereniging DARA Europe te ondersteunen? Wij zien een reactie graag tegemoet.