Nieuws van Juli

In Nederland is de zomer begonnen en de schoolvakanties staan voor de deur.

In Cambodja zijn we juist halverwege het schooljaar, met mooie nieuwe ontwikkelingen. Het team van zowel DARA Europe als van Stellar Child Care Organization (SCCO) zijn volop activiteiten aan het ontplooien. Lees waar we mee bezig zijn en wat er allemaal nog op de planning staat.

Nieuws uit Cambodja

Tweede fase bouw van het community centrum

We starten de tweede fase van het nieuwbouwproject. Dankzij “Wilde Ganzen”, onze donateurs en nieuwe sponsoren gaat de bouw van de 3e verdieping gerealiseerd worden. De aannemer is tevreden en de ontwikkelingen gaan voortvarend en volgens plan. 

Voor de derde fase, de afwerking van het gebouw, zijn we nog op zoek naar meer fondsen en donateurs.

Gezondheidszorg voor Andong

DARA Europe ondersteunt SCCO ook op het gebied van  gezondheidszorg. In samenwerking met verschillende partners biedt SCCO oplossingen voor kinderen in de onderwijsprogramma’s. Zo bezochten de afgelopen maanden verschillende kinderen met gebitsproblemen de tandarts. Kinderen met gehoorproblemen kregen hulp van All Ears Cambodia.

Daarnaast geeft SCCO voorlichting over gezondheid en hygiëne, zowel in de klas als tijdens ouderbijeenkomsten en de bijeenkomsten voor de jongeren; de zelfhulpgroepen. Voor noodgevallen waarbij medische hulp nodig is, kan SCCO dankzij de ondersteuning van DARA Europe  spoedzorg bieden. 

Nieuws uit Nederland

Een terugblik op 2023

Terugkijkend op 2023 zijn er grote stappen in Cambodja gezet met de start van de bouw en de uitbreiding van het onderwijsaanbod. Op pagina 13 van het jaarverslag lees je alles over onze impact. We zijn trots op wat we samen hebben bereikt en kijken uit naar een even succesvol 2024. Dankzij jouw steun kunnen we nog meer kinderen helpen.

Veelgestelde vragen

Waar gaat mijn donatie naar DARA Europe naar toe? Wie heeft de programma’s in Andong ontwikkeld en hoe is de effectiviteit ervan onderbouwd?

Deze en andere veelgestelde vragen over bijvoorbeeld doneren en de impact van het werk van DARA Europe zijn te lezen op onze website. 

Heb jij een andere vraag of suggestie? Laat het ons weten.

Ook in het nieuws

Yoga en wellness dag

14 juli organiseert DARA Europe in samenwerking met de sportschool SportPlaza uit Ter Apel een yoga- en wellness dag in Roswinkel, Drenthe.
Liever geen yogales? Je kunt jezelf ook heerlijk laten verwennen in een houtgestookte sauna en een frisse duik nemen in het zwembad. 

Kom langs voor een dag van ontspanning en welzijn! De opbrengst van deze dag is voor DARA Europe.

Ons verhaal in beeld

Trots hebben wij op de internationale dag van de rechten van het kind (Universal Children’s Day) een prachtige video gelanceerd. Met grote dank aan Chev Productions voor de inzet en expertise bij het maken van deze video.