Nieuws van April

Terwijl in Nederland de dagen langer worden, de lente echt begint te komen en de temperaturen milder worden, bereiken de thermometers in Cambodja hoogtes van boven de 40 graden Celsius. Tijdens deze hitte en een tekort aan regen viert Cambodja deze dagen het Khmer New Year, een van de belangrijkste feestdagen in het land.

Nieuws uit Cambodja

De eerste fase van de bouw van het community centrum is afgerond

Na alle handtekeningen eind 2023 kon eindelijk de bouw van het nieuwe community centrum van SCCO in Andong van start gaan. Tijdens het werkbezoek van teamleden Tirza en Jorik werden de eerste heipalen in de grond geslagen, een belangrijke en symbolische stap richting verandering en vooruitgang.
De eerste fase verliep voorspoedig, met de succesvolle plaatsing van de fundering en de eerste basis van het gebouw. Op dit moment zetten we ons in voor de tweede fase, waarin alle overige structurele werkzaamheden worden afgerond. Voor de laatste fase, waarin onder andere de afwerkingen met betrekking tot elektriciteit, toiletten en andere faciliteiten worden voltooid, zijn we nog op zoek naar extra fondsen. Ken of werk je bij een bedrijf dat wij aan kunnen dragen? En draag jij ook een steentje bij aan deze belangrijke stap voor de gemeenschap van Andong?

Werkbezoek Tirza & Jorik 

Tirza (initiatiefneemster DARA Europe) en Jorik (voorzitter) brachten begin dit jaar drie weken door op een werkbezoek in Andong. Tijdens workshops met het team werden de huidige programma’s geëvalueerd en de plannen voor 2024 uitvoerig besproken. Als blijk van waardering hebben Tirza en Jorik een teamuitje, met als doel de teambanden verder te versterken, gesponsord. Er werd ook speciale aandacht besteed aan het versterken en coachen van het managementteam, vooral sinds de aanstelling van Sivorn (onderwijsmanager), eerder in 2023.
Deze positie, ondersteund door DARA Europe, is gecreëerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar educatieve activiteiten in Andong en heeft als doel de professionalisering van docenten verder te bevorderen, evenals de ontwikkeling van SCCO’s onderwijsprogramma en -methodologieën.

Naast teamactiviteiten hebben Tirza & Jorik ook tijd met de studenten en kinderen uit het voormalige kindercentrum gespendeerd, die nog steeds worden ondersteund door SCCO. Tijdens het werkbezoek zijn twee van hen op kamers gegaan in Phnom Penh en begonnen met hun studies, een prachtige stap richting zelfstandigheid.

Natuurlijk omvatte het werkbezoek ook ontmoetingen met verschillende stakeholders om bestaande partnerschappen te evalueren en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Dit gold ook voor de samenwerking tussen SCCO en de lokale basisschool Kork Rokar, die een cruciale rol speelt in het verbeteren van het onderwijs in Andong.

Nieuws uit Nederland

Eigen doel project van de Vastenactie

Tijdens de Vastentijd, een periode van bezinning en solidariteit, was DARA Europe onderdeel van de Vastenactie met een eigen doel. Met verschillende kerken, gemeenten en scholen is er geld opgehaald voor het project “Meer toekomstkansen voor kinderen in Cambodja”. Een bijzonder compliment tijdens een van de presentaties was: “Wat een transparante stichting is DARA Europe, waar de jonge kinderen de vruchten van plukken door jullie onderwijsprogramma’s”. Bedankt voor alle steun en betrokkenheid tijdens deze vastenperiode.

Ook in het nieuws

Ondersteuning in het team

Om onze impact te vergroten en onze doelen te realiseren, zijn we op zoek naar extra ondersteuning in ons team van vrijwilligers. Ben jij creatief, communicatief vaardig en gepassioneerd over het delen van onze missie?
We maken graag kennis. We zoeken ondersteuning in de werkgroep ‘marketing en communicatie’ en ‘acties en evenementen’. Zo kan je aan de slag met content creatie voor onze sociale media en website. Of focus je op de organisatie van evenementen en (online en offline) activiteiten gericht op bewustwording en fondsenwerving. Wil je meedoen?