Nieuws van December

Hier is het laatste nieuws van december: Terwijl in Nederland de feestdagen naderen en de gezelligheid van Kerstmis in de lucht hangt, is deze maand in Cambodja het nieuwe schooljaar begonnen. Terwijl wij ons klaarmaken om het einde van het jaar te vieren, delen we graag het laatste nieuws.

Mannen die hun diploma's laten zien.

Nieuws uit Cambodja

We bouwen een community centrum voor de toekomst!

In 2017 kocht SCCO, door middel van een legaat, een stuk land, aan de rand van Andong. Na jaren van voorbereiding is het eindelijk zover: SCCO gaat haar eigen community center in Andong realiseren. Momenteel vinden de dagelijkse SCCO activiteiten, die DARA Europe mogelijk maakt, plaats in een verouderd en onveilig huurpand met beperkte ruimte. We streven naar een nieuwe locatie die de gemeenschap verder kan ontwikkelen en vermindert de afhankelijkheid van externe steun. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het ontwerp van het multifunctionele gebouw, dat flexibele ruimten zal bieden voor bestaande en nieuwe programma’s. Dankzij de steun van Wilde Ganzen, MOOV Logistics en Stichting Scholenproject Cambodja Rotterdam is de financiering van de eerste fase van het gebouw rond. Na een zorgvuldige selectie is de aannemer gekozen, en deze maand zijn de handtekeningen gezet. Een mijlpaal! In 2024 zal het community centrum in twee fases worden gebouwd.

Lange termijn steun voor de aanpak van armoede 

Sreng en Tirza ontmoetten elkaar in 2010 in Andong en sindsdien zet Sreng zich in voor het welzijn van de mensen in Andong. Samen met DARA Europe zet hij zich in voor een betere toekomst voor kinderen die opgroeien onder moeilijke omstandigheden – en vaak in grote armoede. Wil je meer lezen over de bevlogen teamleden van onze partnerorganisatie SCCO in Cambodja? 

Samen sterker door zelfhulpgroepen en ouderbijeenkomsten

DARA Europe richt zich op onderwijs en ondersteuning in de meest kwetsbare wijken in Andong. Alles is erop gericht om de gezinnen zelfstandig en weerbaar te maken, onder andere via coaching. Poutheary werkt als sociaal werker bij SCCO. Zij speelt een cruciale rol in het organiseren van zelfhulpgroepen voor jongeren en bijeenkomsten voor volwassenen in de gemeenschap. 

Nieuws uit Nederland

Een muzikant die de mondharmonica bespeelt op het Blues, Rock & Pop festival

Blues, rock & pop feest

Op zondag 15 oktober was er een Blues, rock & pop feest in café De Stee in IJsselstein. We begonnen de middag met de swingende muziek van BluesShack & sloten de avond af met fantastische covers van de band “Out of Time”.
Een dank aan alle bezoekers, en speciaal aan L. van Eekeren die namens “’De IJsselrijders” een cheque van€ 1.150,00 overhandigde. Het was een geweldig evenement met een mooie opbrengst voor DARA Europe. 

Beleidsplan

Met blijdschap kondigen we aan dat ons vernieuwde meerjarenbeleidsplan nu op onze website staat. Hierin kun je alle ins en outs vinden over onze doelen, strategieën en plannen om onze visie en impact te realiseren.

Ook in het nieuws

Een kind dat op school speelt.

Overstappen via Doelshop: jouw zorgkeuze is onze Donatie

Het einde van het jaar nadert, en dat betekent voor velen een moment om de zorgverzekering onder de loep te nemen. Wist je dat jaarlijks een miljoen mensen overstappen? Stap je over via Doelshop.nl, dan kunnen wij gemiddeld €25 per overstap als donatie ontvangen. Maak jouw overstap niet alleen voordelig voor jezelf, maar ook voor het goede doel! Meer weten?

Een stralend nieuwjaar

We zijn dankbaar voor alle support van dit afgelopen jaar en we kijken ernaar uit om volgend jaar weer samen het verschil te maken voor vele kinderen en families in Cambodja. Fijne feestdagen!

December Keerstkaart