Het succesverhaal van Srey Roth

DARA Europe zorgt voor structurele ondersteuning van kinderen in Andong, Cambodja. Bij sommige gezinnen zijn we al jarenlang betrokken. Met prachtige zichtbare resultaten. Zo volgde Srey Roth dankzij onze steun een studie die de basis legt voor een stralende toekomst.

Srey Roth is in 2023 afgestudeerd in farmacie aan de internationale universiteit in Phnom Penh. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in farmacologie. Haar plan is om na haar studie een eigen bedrijf te starten. Het is een droom die DARA Europe met veel trots mede mogelijk maakt. 

Tirza Voss, oprichter van DARA Europe en initiatiefnemer van de lokale ngo Stellar Child Care Organization (SCCO), ontmoette Srey Roth toen ze in 2015 als vrijwilliger werkte in Cambodja. De coaching en financiële ondersteuning van SCCO zorgden ervoor dat Srey Roth met succes haar laatste jaren van de middelbare school doorliep en vervolgens stappen zette naar de toekomst waarover ze droomde. SCCO verleende haar ook een studiebeurs voor de opleiding farmacie.

“We maken van dichtbij mee hoe Srey Roth persoonlijk en professioneel groeit”, vertelt Tirza. “Ze behaalde het certificaat Engels van de Australian Centre for Education in Cambodja, en werkte in het weekend als docent voor SCCO. Met haar talenten en studiecarrière is ze een inspirerend voorbeeld voor de kinderen en jongeren in Andong.”

Ook bij de familie van Srey Roth is DARA Europe nauw betrokken. De zus van Srey Roth is inmiddels eerstejaars student accountancy in Phnom Penh. Haar broertje verwacht in 2024 de middelbare school af te ronden. 

Het schrikbewind van de Rode Khmer in de jaren zeventig van de vorige eeuw laat nog steeds sporen na in het hedendaagse Cambodja. Een groot deel van de artsen en andere medici zijn tijdens de vernietigende oorlog om het leven gebracht. Daardoor is er nog altijd onvoldoende personeel in de gezondheidszorg. 

DARA Europe werkt samen met lokale ngo’s aan een toegankelijke zorg, zodat de families in Andong de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Tirza: “Met de steun aan talenten zoals Srey Roth creëren we een positief perspectief voor de mensen in Andong én voor de toekomst van Cambodja.”

Helpt u ook om kinderen in Cambodja een stralende toekomst te geven? Doe een donatie, sponsor een initiatief en/of werk met ons mee! Samen doorbreken we de cirkel van armoede.