Langetermijn steun voor de aanpak van armoede in Cambodja

Al meer dan tien jaar lang is Sreng actief voor het welzijn van de mensen in Andong. Samen met DARA Europe zet hij zich in voor een betere toekomst voor kinderen die onder moeilijke omstandigheden opgroeien.

“We kunnen altijd op Sreng rekenen en we kunnen echt op hem bouwen om voortgang te boeken. Hij heeft een scherp oog voor verbeteringen”, vertelt Tirza Voss, oprichtster van DARA Europe. De Nederlandse stichting steunt het werk van de NGO Stellar Child Care Organization (SCCO) in Cambodja,

Sreng en Tirza ontmoetten elkaar in 2010 in Andong, een buitenwijk van Phnom Penh met grote armoede. Ze deelden een missie: de kinderen helpen om een goede toekomst op te bouwen. Tirza: “In eerste instantie zijn we vanuit onze persoonlijke drive aan de slag gegaan. We zorgden bijvoorbeeld voor Engelse lessen en melk en fruit voor de kinderen in de wijk. In 2012 startten we samen een tijdelijke opvangplek voor kinderen die vanwege onveilige en ongezonde gezinssituatie niet thuis konden wonen. Sindsdien is de hulp aan Andong structureel.”

“Ik ondersteun het team van SCCO in Cambodja, en ik onderhoud de contacten met onze internationale partnerorganisaties”, vertelt Sreng over zijn dagelijkse werk nu. “Zo kunnen we snel inspelen op nieuwe vragen en ontwikkelingen, en vinden we steeds de juiste oplossingen voor de mensen die hulp nodig hebben. Alles draait om maatwerk, uitgaande van de behoeften en wensen van de gezinnen.”

Voor de kinderen in Andong zijn een goede school, een fijne plek om te spelen en een veilig thuis geen vanzelfsprekendheden. Dankzij de inzet van DARA Europe krijgen ze een steuntje in de rug om een goede toekomst op te bouwen, zegt Sreng. “Het is prachtig om te zien hoe de jonge kinderen opbloeien in onze pre-primary programmes. Met voorbereidende kleuterklassen maken ze een vliegende start op de basisschool.” Als onderdeel van de SCCO-projecten voor jongeren zijn er coaching en studiebeurzen voor beroepsopleidingen. 

“Kenmerkend voor de aanpak van DARA Europe is dat we altijd samen een oplossing vinden”, voegt Sreng toe. “We zien de problemen van de mensen die we helpen als het vertrekpunt voor de zoektocht naar een gezamenlijke oplossing. We kijken echt naar wat een individu nodig heeft, en we ondersteunen elke persoon om zelfstandiger en weerbaarder te worden.”

De afgelopen tien jaar is er veel – ten goede – veranderd in Andong, ziet Sreng. “Er is minder armoede, en steeds meer families vinden een betere woning. We zijn nu klaar voor de volgende stap: nog meer gezinnen enthousiasmeren om gebruik te maken van de programma’s, activiteiten en voorzieningen van SCCO. Zo geven we straks nog meer kinderen nog meer kansen op een stralende toekomst.”

Steunt u ook ons werk om nog meer mensen in Cambodja te helpen? Doneer via onze website, en neem gerust contact op voor speciale sponsorships.

2 thoughts on “Langetermijn steun voor de aanpak van armoede in Cambodja

Comments are closed.