Nieuwsbrief 41

Hallo DARA Europe supporters,

In deze nieuwsbrief (de eerste nieuwsbrief van 2022) weer veel goed nieuws van zowel Stellar Child Care Organization (SCCO) als van DARA Europe.

Nieuws uit Cambodja

Nieuwe klaslokalen bij de lokale basisschool
Met de start van het schooljaar in januari zijn ook de nieuw gebouwde klaslokalen bij de lokale basisschool Kork Rokar in het dorp geopend! We zijn enorm trots en blij dat dit, na al die jaren van onderhandelen en lobbyen door het SCCO team, uiteindelijk gelukt is. Nu kunnen de vele kinderen uit het dorp Andong die SCCO helpt bij de inschrijving op de lokale basisschool in betere klaslokalen en kleinere groepen les krijgen.

Tas en uniform bij de inschrijving lokale basisschool
Naast de opening van de nieuwe klaslokalen heeft SCCO ook dit jaar weer een groep nieuwe leerlingen van schoolgaande leeftijd uit Andong geholpen met de inschrijving voor het komende schooljaar. Om direct goed van start te gaan ontvingen alle leerlingen een nieuwe tas en een school uniform van SCCO.

Social werkster
Het teamlid van SCCO, Sokun, heeft bijna wekelijks contact met de kinderen die gere-integreerd zijn. Deze kinderen en jongvolwassenen krijgen nog financiële ondersteuning van SCCO op het gebied van onderwijs of dagelijkse levensbehoeften, afhankelijk van de situatie en per familie. De sociaal werkster heeft gezorgd dat ook deze kinderen en studenten weer zijn ingeschreven op school. Zij hebben allen weer de juiste uniformen en schoolmateriaal ontvangen. Ook zullen ze extra Engelse lessen volgen bij een private school; een goede basis voor de toekomst. Ze waren ontzettend blij eindelijk weer terug te kunnen gaan naar school!

Scholarships
In samenwerking met Education 4Life hebben we ook 4 studenten uit Andong een scholarship aangeboden om vervolgonderwijs te volgen. Drie van hen zijn gestart aan een opleiding ‘automobile repairing’, de vierde koos voor elektronica. We wensen de studenten veel succes met deze vervolgstap van hun schoolcarrière. En, bedanken Education 4Life voor deze samenwerking!

Nieuws uit Nederland

Terberg Foundation & de Wenteltrap
Wij zijn ontzettend blij met de support van Terberg Foundation voor het sponsoren van containervervoer naar Cambodja. Dankzij deze support hebben wij veel aangeboden schoolmeubilair van SBO de Wenteltrap uit IJsselstein kunnen verschepen naar Cambodja; o.a. voor de inrichting van de nieuwe klaslokalen van Kork Rokar als ook voor SCCO’s eigen onderwijsprogramma’s. Daarnaast is er door verschillende scholen en ouders ook educatief materiaal en spelletjes gedoneerd. In een aantal dagen is het door ons team ingepakt in dozen en door samenwerking van Schilte en Terberg is het nu onderweg. 

Computers & Laptops.
De container is ook gevuld met computers en laptops die gedoneerd zijn door ons eigen teamlid Fred van Laarhoven en door diverse particuliere donateurs;

Ook met deze steun zijn we heel blij. Een deel van de computers en laptops zal geschonken worden aan de lokale basisschool Kork Rokar zodat zij ook computerlessen kunnen aanbieden. De overige zijn bestemd voor ons eigen SCCO klaslokaal, voor het SCCO team en voor de oudere studenten.

Sponsoring T-shirts SCCO
ShirtPlanet uit IJsselstein heeft opnieuw verschillende T-shirts van RE-5 bedrukt voor de teamleden van SCCO. Wat een prachtige sponsoring, hartelijk dank daarvoor, ook dit is onderweg in de grote container. 

Biblionef
Stichting Biblionef heeft 15 dozen vol prachtige nieuwe Engelse boeken meegegeven. Een deel zal voor SCCO zijn en zullen we verdelen over onze eigen ‘bibliotheek’ en schenken aan Kork Rokar. Ook de Cambodjaanse stichting Spien, ondersteunt door de Nederlandse stichting De Brug zal een deel van de dozen ontvangen voor de scholen die zij ondersteunen op het Cambodjaanse platteland.

Wij kijken net als het team in Cambodja uit naar het moment dat het uitpakken en uitdelen kan beginnen! 

Fiets voor SCCO re-intergratie 
Voor één van de Andong re-intergratie kinderen met een lichamelijke beperking heeft Kind & Motoriek , een sponsor, gezorgd dat er een prachtige volwassen driewieler voor hem aangeschaft is en ook in de container mee is. Ook hier is onze dank groot!

Vastenactie
Met trots kunnen wij aan jullie melden dat DARA Europe dit jaar opnieuw tijdens de vastenperiode meedoet aan de landelijke Vastenactie.
We zijn ontzettend dankbaar dat de Vastenactie ons doel in samenwerking met De Goede Herder Parochie Emmen/Erica wil steunen. Ons Vastenactie projectdoel; “terug naar school” werd met open armen ontvangen.
Op alle zondagen in de vastentijd zullen Hein en/of José na de viering in de kerken een presentatie geven en de producten verkopen. 

We kijken uit naar een succesvolle vastenactie!
Help je ook mee? Via de QR-link of via overboeking onder vermelding van ons projectnummer kun je gemakkelijk doneren.


Sponsor Wandeling
Tevens organiseert de parochie een Vastenactie-sponsor-wandeling om extra geld op te halen voor de Vastenactie. Iedereen die graag wandelt, wordt uitgenodigd om mee te lopen op zondag 3 april in het Bargerveen. Het is een wandeling van ongeveer 5 km. De start is om 14:00 uur op de parkeerplaats voor de kerk en het oude zusterhuis van Weiteveen. Elke deelnemer betaalt minimaal €2,50 maar we hopen dat iedereen zich laat sponsoren zodat er meer geld wordt ingezameld voor Stichting DARA. Na de wandeling zal Hein of José een presentatie geven.

Scholen doen ook mee
Naast de Goede Herder Parochie zijn er verschillende basisscholen die tijdens de Vastenactie ook mee doen en waarvan de leerlingen/ouders geld gaan inzamelen voor Stichting DARA.

Afgelopen weken hebben  de teamleden Judith en José op een aantal basisscholen presentaties geven over het projectdoel en het werk van SCCO. Fred zal komende week nog een school bezoeken.

Webshop
De afgelopen jaren hebben wij de producten van Stellar Foundation kunnen verkopen via onze gratis webshop. Helaas hebben wij onze webshop moeten sluiten omdat er kosten werden verbonden aan het behouden van onze webshop. Uiteraard blijven onze producten nog steeds bestelbaar; via de website kun je de producten bekijken en middels het contactformulier bestellen. Dus ben je nog op zoek naar een uniek cadeau voor familie, vrienden of jezelf? We helpen je graag!

Met vriendelijke groet,
Het DARA-Europe team