Nieuwsbrief 37

Beste allemaal

Inmiddels zijn we weer in het najaar aangekomen en is het alweer even geleden dat we de laatste nieuwsbrief hebben gedeeld met jullie. Hoog tijd dus voor een update!


Nieuws uit Cambodja

COVID-19 in Cambodja

Op dit moment zijn er in Cambodja nog steeds relatief weinig COVID-19 besmettingen gerapporteerd. Daarnaast lijkt COVID-19 ook niet zichtbaar in extra ziekte of sterfte zoals u ook hier kunt lezen in een artikel van de Volkskrant. Ondanks dat blijft de indirecte impact wel groot door de getroffen maatregelen, zoals terug te zien in de export en teruglopende inkomsten vanuit het toerisme.

De maatregelen zijn stap voor stap versoepeld. Zo zijn eerst de basisscholen weer geopend, waarbij leerlingen in verschillende shifts en met social distancing weer naar school kunnen. Het voordeel hiervan is (eindelijk!) kleine klassen. Ook de examenleerlingen (grade 9 en grade 12) konden weer naar school. Sinds het begin van deze maand mogen ook de NGO’s en private schools weer open.

Impact voor SCCO

Na ons bericht in de vorige nieuwsbrief dat we afscheid hebben moeten nemen van Jordan, hebben we de laatste maanden helaas ook het besluit moeten nemen om afscheid te nemen van twee leraressen. Dit is besloten om flexibiliteit te creëren in het budget voor volgend jaar en om aan het einde van het jaar onder aan de streep wat over te houden om de klappen van dit jaar en de gemiste kansen van activiteiten op te kunnen vangen. Daarnaast was het lang onduidelijk wanneer de scholen weer open zouden kunnen. Gelukkig hebben beide leraressen snel een andere baan kunnen vinden. We wensen ze veel succes in hun nieuwe baan en hopen dat we ze wellicht in de toekomst opnieuw bij SCCO kunnen verwelkomen. 

Thida heeft in de tussentijd in één van de klaslokalen een tijdelijke bibliotheek geopend. Hier kunnen kinderen boeken lenen en lezen en op deze manier kunnen ze blijven leren. Met het bericht dat de scholen weer open gaan, zal SCCO de komende week bekijken in welke vorm ook de kleuterklassen weer doorgang kunnen vinden.


Nieuws uit Nederland

Jaarverslag

Het jaarverslag van 2019 is afgerond en staat op onze website. Wij zijn alle donateurs ontzettend dankbaar dat zij, middels een financiële bijdrage, DARA Europe een warm hart hebben toegedragen. In het jaarverslag is zichtbaar welke successen er in Nederland en in Cambodja zijn geboekt. Mede door de ambitieuze doelstellingen en projecten van de Vastenactie voor SCCO heeft de stichting ingeleverd op het vermogen.

Doelshop.nl

In de maand november is DARA Europe het goede doel van de maand bij doelshop.nl. Via doelshop.nl kunt u gratis doneren door te shoppen bij de aangesloten webshops. U hoeft uzelf hiervoor alleen maar aan te melden (of als anonieme gast/koper), via doelshop door te klikken naar één van de ruim 300 bekende webwinkels (zoals Bol.com, Coolblue en Thuisbezorgd) en een aankoop te doen. Hoe werkt het?
Normaal gesproken als u een aankoop doet online (bijvoorbeeld via een vergelijkingswebsite), gaat er een bonus per aankoop naar de webbeheerder. Dit heet ook wel affiliate marketing. Via doelshop.nl gaat 75 procent van deze bonus naar het doel van uw keuze. U shopt dus bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen, alleen gaat er nu een deel van uw aankopen naar een door u gekozen maatschappelijk project. 

Nu we allemaal meer thuis zitten worden er enorm veel online aankopen gedaan. Juist nu hebben goede doelen, burgerinitiatieven, hulporganisaties etcetera het extra moeilijk om fondsen te werven. Twee hele goede redenen om uw internetaankopen via doelshop.nl te doen, zeker nu de feestdagen in aantocht zijn! Het kost u niets extra’s en u steunt DARA Europe er direct mee. Win-win! Klik hier en start direct!

SportFair Gemeente IJsselstein

Op zondag 27 september vond in IJsselstein de zevende editie van de SportFair IJsselstein plaats. Wij, als stichting DARA Europe, mochten deelnemen aan ons eerste evenement sinds het begin van de coronacrisis. We waren ontzettend blij dat we door middel van SportFair Nederland en de verenigingenmarkt onszelf weer kenbaar konden maken in de Gemeente IJsselstein om zo de kinderen en families in Andong een beter bestaan te bieden. 

Helaas hebben wij toch het besluit moeten nemen af te zien van deelname aan de SportFair. Een lastig besluit wat natuurlijk ook direct invloed heeft op financieel gebied. Vooral omdat er eerder dit jaar zijn ook al verschillende evenementen zijn geannuleerd vanwege de coronacrisis. Zonder evenementen is het voor ons als stichting ontzettend lastig om fondsen te werven. Juist in deze tijd hebben we elkaar hard nodig.

Wilt u een (extra) financiële bijdrage leveren? Dat kan! Doneer uw bijdrage op NL50 RABO 0136 1288 58 t.n.v. Dara Europe of doneer direct middels een eenmalige of periodieke machtiging en bouw mee aan een betere toekomst voor de kinderen in Andong, Cambodja.

Facebook inzamelingsactie verjaardag Tirza Josie Voss (initiatiefneemster)

Afgelopen maand was onze initiatiefneemster jarig en vroeg zij als cadeautje via een inzamelingsactie op Facebook een donatie voor onze stichting. Dankjewel Tirza Josie, familie en vrienden die gedoneerd hebben, voor de mooie bijdrage! Bent u binnenkort ook jarig? Of wilt u zomaar een inzamelingsactie starten en DARA Europe steunen? Dat kan! Op uw Facebookaccount kunt u DARA Europe als doel kiezen voor uw eigen actie! Klik hier om te kijken hoe het werkt. 

Vrijwillig(st)er in Nederland

Helaas heeft nog niemand zich aangemeld voor de openstaande vacature binnen de stichting. 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwillig(st)er, bij voorkeur een voorzitter die onze stichting kan vertegenwoordigen. Iemand die ons verhaal kan vertellen, onze doelstellingen kan uitdragen en iemand die zich inspant om samen met het team van vrijwilligers de nodige fondsen en sponsoring te werven. Als teamlid draait u af en toe mee bij wat verkopende activiteiten of geeft u een korte presentatie tijdens een bijeenkomst.

Heeft u geen ambitie om voorzitter te worden, maar zou u zich wel in willen zetten voor DARA Europe? Ook dan bent u van harte welkom! Klik hier voor meer informatie.


Met vriendelijke groet,
Het DARA-Europe team,