Voortgang van de bouw van het community center: een stap naar de toekomst!

We delen graag een update over de voortgang van ons langverwachte community center in Andong. Dit centrum, gebouwd met een visie voor de toekomst, zal een veilige, moderne en stimulerende omgeving bieden voor de vele activiteiten van SCCO. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van DARA Europe.

Een droom wordt werkelijkheid

In 2017 is er een stuk land aangeschaft aan de rand van Andong. Jaren van zorgvuldige planning en voorbereiding volgden, met als doel de bouw van een eigen community center dat de gemeenschap kan helpen groeien. Momenteel vinden de dagelijkse activiteiten van SCCO plaats in een verouderd en onveilig huurpand dat niet voldoet aan onze behoeften. Met de komst van het nieuwe community center zijn deze problemen opgelost en maakt dit ons minder afhankelijk van andere externe factoren. Ook zijn er, door de ligging aan de rand van Andong, mogelijkheden om het aanbod van SCCO toegankelijker te maken voor een grote groep mensen uit de omgeving.

December 2023, Andong. De start van de bouw.

Een ontwerp voor de toekomst

In 2023 is er hard gewerkt aan het ontwerp van een multifunctioneel gebouw. Met dank aan architectenbureau Sromal die dit kosteloos voor SCCO heeft ontworpen. Het community center zal flexibele ruimtes bieden voor zowel de bestaande als nieuwe programma’s van SCCO, afgestemd op de groeiende behoeften van de gemeenschap. 

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft SCCO, in samenwerking met DARA Europe, een aannemer gekozen: Amara Design & Construction. Dankzij de financiële bijdragen van Wilde Ganzen, MOOV Logistics en Stichting Scholenproject Cambodja Rotterdam, lokale fondsenwerving door SCCO en onze donateurs van DARA Europe kon de bouw van het community center starten.

Voortgang van de bouw 

Na de succesvolle afronding van de eerste fase, waarin de fundering is gelegd  en de eerste structurele werkzaamheden zijn uitgevoerd, staat de basis van het gebouw. In juli zijn we gestart met de tweede fase van ons bouwproject; de verdere structurele afwerking van de tweede en derde etage. Ook deze fase is mede mogelijk gemaakt door Wilde Ganzen, onze donateurs en nieuwe sponsoren. We zijn blij te kunnen melden dat de aannemer tevreden is met de voortgang en dat alles volgens plan verloopt.

Samen naar de volgende fase

Het team van SCCO en de gemeenschap in Andong kijkt uit naar de komst van het community center. Hoewel er al veel is bereikt, is er ook nog werk aan de winkel. Voor de derde fase die zich richt op de afwerking van het gebouw; zoals het aanleggen van alle elektra, toiletten, keuken, houten ramen en schuifbare wanden zoeken we nog naar extra fondsen en donateurs. We zijn optimistisch en vastberaden om deze fase succesvol af te ronden! 

Samen bouwen we aan een betere toekomst voor de gemeenschap in Andong. Dankzij jouw steun kunnen we een veilige, inspirerende en duurzame plek creëren om te leren, spelen, werken en groeien. Draag jij ook jouw steentje bij? 

Meer weten over de bouwplannen, voortgang en mogelijkheden voor (financiële) ondersteuning? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe je kunt helpen. 

Onze planning is om in februari 2025 het gebouw te verhuizen en te openen. Wil je er ook bij zijn? Stuur ons een bericht.