Microkredieten transformeren gezinnen in Andong van financiële zorgen naar succesverhalen

In Andong, een gemeenschap waar vele mensen in armoede leven, biedt SCCO sinds 2022, dankzij de steun van DARA Europe microkredieten aan. Als onderdeel van het familieondersteuningsprogramma biedt SCCO kleine leningen, zonder rente. Lees het verhaal van Mr Noeun om het potentieel van microkredieten die de levens van ondernemende gezinnen in Andong ingrijpend veranderen, beter te begrijpen.

Het belang van microkredieten

Gereedschappen gekocht dankzij microkredieten.

In Andong is het helaas geen uitzondering dat gezinnen te kampen hebben met aanzienlijke schulden. Velen leiden een bestaan waarbij ze van de ene dag op de andere leven, zonder een financiële buffer voor onverwachte kosten, zoals medische zorg of de aanschaf van essentiële huishoudelijke artikelen. In hun zoektocht naar financiële hulp kloppen velen aan bij geldverstrekkers die (te) hoge rentetarieven hanteren.

SCCO heeft echter een andere visie. We erkennen dat sommige volwassenen en gezinnen in Andong ondernemend zijn en geloven sterk in hun potentieel om hun inkomen te vergroten. Daarom is het microkredietprogramma in het leven geroepen.

Echte verandering voor gezinnen

De eerste microkredieten hebben al tastbare resultaten opgeleverd in Andong. Gezinnen gebruiken de leningen om hun ondernemingen te laten groeien en nieuwe kansen te creëren. Voorbeelden zijn onder andere het aanschaffen van machines voor houtbewerking, het aanschaffen van een trailer om producten op de nabijgelegen markt te verkopen, en de uitbreiding van lokale winkeltjes.

Mr. Noeun
Mr. Noeun

Een inspirerend succesverhaal komt van Mr. Noeun, een timmerman die in een van de wijken in Andong woont. Hij ontving $250 om zijn houtbewerkingsbedrijf uit te breiden. Voordat hij dit krediet van SCCO ontving had hij een gebrek aan financiën en materialen, en veel van zijn gereedschap was oud en beschadigd. De lening veranderde alles. Hij vertelt: “Mijn bedrijf loopt nu goed omdat ik sommige machines kan repareren en nieuwe apparatuur kan kopen, bijvoorbeeld voor het snijden en bewerken van hout. Dit maakt het gemakkelijker om zaken te doen en in te spelen op bestellingen van mijn klanten”

Mr. Noeun nam zijn verantwoordelijkheid serieus en betaalde de lening keurig in maandelijkse termijnen terug. Hij benadrukt dat de lening niet alleen de inkomsten van het gezin verbetert, maar ook hun mentale welzijn. “Na het krijgen van de lening maak ik me minder zorgen dan voorheen.” “Er zijn nu genoeg materialen om mijn werk goed te kunnen doen, wat ons inkomen verhoogt en onze levensomstandigheden verbetert.”

Zijn dankbaarheid gaat uit naar alle donateurs. “We willen jullie hartelijk bedanken voor jullie zorg en aandacht voor onze arme gemeenschap. “Jullie hebben mijn familie geholpen met dit microkrediet, en ik zie mijn kinderen groeien en ontwikkelen dankzij hun deelname in de onderwijsprogramma’s van SCCO.”

Jouw steun kan het verschil maken

Dit succesverhaal van Mr. Noeun benadrukt de impact van microkredieten op de levens van gezinnen in Andong. Dankzij DARA Europe krijgen families in deze gemeenschap de kans om te groeien, te bloeien en een betere toekomst op te bouwen. Het is een prachtig voorbeeld van hoe kleine investeringen grote impact kunnen hebben.

Ben je geïnspireerd door dit verhaal? Draag ook bij. https://dara-europe.nl/doneer/