Nieuws van September

De mooie nazomer is teneinde en de eerste herfstdagen hebben zich aangekondigd.  In Cambodja zitten ze midden in het regenseizoen en komt oktober in zicht, de koudste maand van het jaar.

Nieuws uit Cambodja

Sport en school een stralende toekomst

In Nederland zijn de kinderen alweer enkele weken naar school. Niet alle kinderen staan dagelijks te springen om weer naar school te gaan. Toch is onderwijs de basis voor een mooie toekomst. Aone heeft dankzij Tirza en SCCO de kans om dagelijks naar school te kunnen

In Nederland is het vanzelfsprekend dat kinderen vanaf hun vierde jaar naar de kleuterschool gaan, en vanaf hun vijfde levensjaar is dit zelfs verplicht.
In Cambodja gaan vele kinderen pas vanaf 6 jaar naar de publieke basisschool. Met name voor de kinderen uit achtergestelde gemeenschappen, zoals Andong, waar ouders soms ook zelf maar beperkt toegang hebben tot onderwijs of een opleiding, volgen de kinderen geen kleuteronderwijs. 

Het belang en de impact van lezen; een bron van hoop en zelfvertrouwen. 

In Nederland doen we er alles aan om de jonge generatie te stimuleren en  enthousiasmeren om te lezen. Dit wordt extra gestimuleerd door de nationale bibliotheek, die een gratis lidmaatschap aanbiedt tot 18 jaar. 

Voor de kinderen van de partnerorganisatie SCCO is toegang tot  de bibliotheek ook van groot belang. 

Nieuws uit Nederland

Blues, rock & pop feest

Zin in een swingend feest met Dara Europe als goed doel? Kom dan op zondag 15 oktober naar café De Stee in IJsselstein voor een blues, rock & pop voor Cambodja! Geniet van de live muziek van de bands Blues Shack en Out of Time en steun tegelijkertijd onze stichting DARA Europe. Voor meer informatie en aanmelding.

Internationale dag van liefdadigheid 

De Internationale Dag van de Liefdadigheid ( 5 sept j.l..) is een initiatief van de Verenigde Naties, die daarmee extra aandacht vraagt voor een betere wereld en de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Het is een dag om stil te staan bij de inzet van vrijwilligers en donateurs die zich onvermoeibaar inzetten om anderen te helpen.Fred deelt zijn ervaringen als teamlid van DARA Europe.
Wil jij ook bijdragen? Doe een donatie of sluit je aan bij ons team!

Weekendactiviteit

Ben je geïnspireerd door dit verhaal? Draag ook bij.