Kom jij ons team versterken om kinderen in Cambodja te helpen?

DARA Europe zet zich in voor een goede toekomst voor kinderen in Cambodja. Ons gedreven team in Nederland is op zoek naar nieuwe talenten. Wil jij vrijwilligerswerk doen in Nederland en het verschil maken voor de community in Andong? 

Dara is Cambodjaans voor ster. De missie van de Nederlandse stichting DARA Europe is om kinderen in Andong, nabij Phnom Penh, te laten stralen als sterren. We maken het werk mogelijk van de lokale ngo Stellar Child Care Organization (SCCO). Het team van docenten en sociaal werkers van SCCO zorgt voor onderwijs voor kinderen en jongvolwassenen en voor ondersteuning van de gezinnen waarin zij leven. Zo doorbreken we de cirkel van armoede en bouwen we samen aan een zelfstandige en veerkrachtige gemeenschap die klaar is voor de toekomst.

Het bestuur van DARA Europe werkt in Nederland samen met een netwerk van ervaren en deskundige vrijwilligers die op verschillende manieren bijdragen aan onze activiteiten. Om onze plannen en ambities voor de toekomst waar te maken, is er veel werk te verzetten. We kunnen dan ook extra hulp gebruiken bij onze acties, campagnes en events om nieuwe donateurs, sponsoren en fondsen te werven en om awareness over de situatie in Cambodja te vergroten.

Wat jij voor ons kunt betekenen

Als vrijwilliger bij DARA Europe maak je het verschil voor een kleine organisatie met een grote impact.

Je kunt aan de slag met onder andere:

  • De ontwikkeling van nieuwe initiatieven om donateurs en (bedrijfs)sponsoren te informeren en te inspireren.
  • De organisatie van evenementen en (online en offline) activiteiten gericht op bewustwording en fondsenwerving.
  • De ondersteuning van acties van scholen, kerken en andere maatschappelijke organisaties die ons werk steunen.
  • Contentcreatie voor onze sociale media en website. 

Heb je creatieve ideeën voor fondsenwerving? Vind je het leuk om presentaties te geven? Maak je de mooiste foto’s en video’s voor Facebook en Instagram? Of verdiep je je graag in jaarrapportages, subsidie-aanvragen en beleidsplannen? Schrijf je foutloos Nederlands en Engels? We maken graag kennis!

Wat je van ons mag verwachten

Heb je affiniteit met de doelstellingen van DARA Europe en steek je graag de handen uit de mouwen voor een betere wereld? Je bent van harte welkom in ons team!

  • Je krijgt de kans om een zichtbare positieve impact te maken op de levens van mensen in Cambodja. Natuurlijk kom je ook van alles te weten over de indrukwekkende geschiedenis, cultuur en natuur in het land.
  • Je werkt in een gezellig en inspirerend team van gedreven professionals, waar we veel van elkaar leren.
  • Je werkt zelfstandig, maar je kunt altijd rekenen op de support van bestuursleden en collega-vrijwilligers.
  • Wij zijn flexibel! Je werkzaamheden, tijdsinvestering en werktijden bepaal je dan ook zelf.
  • We overleggen regelmatig online, zodat je betrokken blijft bij wat er speelt. 
  • Een keer per jaar ontmoeten we elkaar op een prachtige plek in het midden van het land om in een informele setting onze ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Laten we kennismaken!

Kriebelt het al om je als vrijwilliger in te zetten voor DARA Europe in Nederland? Neem contact met ons op!

Laat het ons ook gerust weten als je wilt meewerken in Cambodja. Je leest hier meer over de unieke ervaring die het vrijwilligerswerk op locatie je oplevert.

Meer weten?

De Nederlandse stichting DARA Europe is een initiatief van Tirza Voss, die in 2009 als vrijwilligster in Andong werkte. Tirza werd gegrepen door de schrijnende omstandigheden waarin de kinderen leefden: in grote armoede en vaak zonder een (veilige en gezonde) woonplek. Na diverse keren als vrijwilliger te zijn teruggekeerd, startte Tirza in 2012 met DARA Europe en Stellar Child Care Organization (SCCO) om de gemeenschap structureel te ondersteunen.

De laatste jaren is er dankzij de inzet van ngo’s en de overheid veel verbeterd in en rond Andong. Er is werk gemaakt van betere woningen, scholen en wegen. Maar nog altijd is er steun nodig om de kwetsbare gemeenschap alle kansen te geven op een goede toekomst. Het bestuur van DARA Europe in Nederland bestaat uit bevlogen professionals die zich onbezoldigd inzetten voor de hulp aan Cambodja. Als vrijwilliger werk je nauw samen met de bestuursleden en de andere vrijwilligers.