Sponsor een project

(Kleuter)onderwijs

De kosten van SCCO’s kleuter onderwijs programma’s bedragen ongeveer €20,- per kind, per maand. Dit biedt SCCO gratis aan voor 4-5 jarigen. Aan het einde van SCCO’s kleuteronderwijs programma stromen deze kinderen door naar de lokale basisschool. 

Voor eenmalig €20,- per kind helpt u een kind naar de lokale basisschool. Voor dit bedrag zorgen wij voor de registratie, een eerste school uniform, schooltas, etui, potloden en een schrijfblok. 

Familie-ondersteuning 

Sociaal werker(s) van SCCO onderhouden nauw contact met de gezinnen en functioneren als coach voor zowel de ouders, jong volwassenen als kinderen in Andong. Ze ondersteunen ook de kinderen die geïntegreerd zijn uit het kindercentrum. De sociaal werkers helpen de jongeren met studiekeuzes, de (pleeg)ouders met inzicht in hun financiën en ze zorgen voor de juiste sociaal emotionele ondersteuning waar nodig.

Scholarships 

Het is in Cambodja gebruikelijk tijdens de laatste jaren van de middelbare school extra lessen te volgen, met name voor de Bètavakken. De kwaliteit van de publieke middelbare scholen is helaas vaak onvoldoende om de examens te halen. SCCO biedt een aantal jongvolwassenen extra financiële ondersteuning zodat zij deze bijlessen kunnen volgen. Daarnaast geeft ze ook scholarships voor Engelse lessen, die op publieke scholen nauwelijks gegeven worden maar een wel belangrijke vaardigheid zijn voor het hoger onderwijs. 

Spoedzorg 

Families die in grote nood zitten, voorziet SCCO (tijdelijk) van spoedzorg terwijl tegelijkertijd op zoek wordt gegaan naar een structurele oplossing; dit kan zowel op gebied van voeding/onderzoek als medische zorg. Tijdens de COVID19 pandemie zijn vele families in Andong hun dagelijkse inkomsten verloren. SCCO helpt hen met o.a. voedselpakketten. Tevens valt hieronder het uitdelen van preventieve beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en desinfecterende zeep. Voor ongeveer €150,- in de maand, afhankelijk van dea behoeftes van de families, biedt SCCO spoedzorg aan families in Andong.

​Wilt u een project ondersteunen?

Neem contact met ons op of doneer een door u gekozen bedrag naar NL50 RABO 0136 1288 58 t.n.v. DARA Europe, o.v.v. het door u gekozen project. Naast onze algemene nieuwsbrief kunnen wij u ook persoonlijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen.