Het team

DARA Europe is ontstaan uit initiatief van Tirza Voss en Ruud Bakker. Inmiddels bestaat DARA Europe uit een team van vele vrijwilligers. Hieronder vindt u meer informatie over de leden en vrijwilligers van deze stichting, wie zij zijn, wat zij doen, en waarom zij zich inzetten voor DARA Europe.

Tirza Josie Voss – Initiatiefneemster

teamlid Tirza
Tirza Voss

Ik bezocht Andong voor het eerst in 2009. Het was een ontzettend bijzonder bezoek, zowel voor mij als voor de kinderen. Ik was de eerste internationale vrijwilligster die zich voor een korte tijd in deze wijk heeft ingezet. Ik was dan ook zeer geschrokken van de schrijnende omstandigheden en vastberaden mij in te zetten voor een betere toekomst voor de kinderen en hun families. Inmiddels ben ik vele keren teruggegaan naar Cambodja en ik ben ontzettend trots op alles wat we samen met de partners en het team in Cambodja bereikt hebben. We blijven groeien en bieden steeds meer kinderen een kans op een betere toekomst. Toch blijft er nog veel verbetering nodig in de Andong om écht ieder kind te kunnen laten stralen!

Jorik Kuhlmann – Voorzitter

In 2019 heb ik met Tirza een bezoek gebracht aan de projecten van SCCO. Tijdens dit bezoek heb ik, door middel van de gesprekken met de families, het lokale team in Andong en gezinnen uit het integratieproject, mogen zien en ervaren hoe enorm groot de impact op een kleine schaal is.

Ik zet mij dan ook graag in als voorzitter om DARA Europe en SCCO te helpen met het voortzetten en uitbreiden van het verschil dat wij maken in Cambodja.
Uiteraard help ik, met mijn kennis en achtergrond in de IT, ook mee aan de website en IT.

Jorik Kuhlmann

José Huizenga – Secretaris

Jose
José Huizenga

Tijdens mijn verblijf als vrijwilligster in Cambodja heb ik in het (voormalige) kindercentrum van SCCO op een speelse manier lesgegeven aan de jongste drie bewoners. Daarnaast heb ik ieder weekend alle kinderen van SCCO kennis laten maken met creatieve knutseltechnieken en diverse materialen. Op andere dagen ben ik adviseur geweest voor de leerkrachten in het dorp Andong en de leraar in het kindercentrum. Ik heb vele tips, spel- en onderwijsmaterialen aangedragen om het onderwijs te verrijken. Ook heb ik mij actief ingezet voor het naaicentrum Stellar Foundation. Het was prachtig om de resultaten van DARA Europe te kunnen zien.

Fred van Laarhoven – Penningmeester

DARA Europe leerde ik kennen door de enthousiaste verhalen van José en Hein, en nog concreter door de presentaties bij de viering van het 5-jarig bestaan in maart 2018. Het echte werk gebeurt in Cambodja door de Stellar Child Care Organization (SCCO), namelijk het verbeteren van de leef- en onderwijsomstandigheden van kinderen in Andong. Dit is mogelijk door de fondswerving hier in Nederland waarvoor DARA zich inzet. Het borgen van de ontwikkelingen in Cambodja door het bieden van blijvende steun is iets wat mij erg aanspreekt, en waarvoor ik mij graag de komende jaren wil inzetten.

Fred
Fred van Laarhoven

Hein Voss – Vrijwilliger

Hein
Hein Voss

Als vader van Tirza, die dit geweldige initiatief is gestart, heb ik haar vanaf het begin gestimuleerd om iets speciaals te doen voor deze kansarme Cambodjaanse kinderen.

Over een periode van 30 jaar heb ik gereisd naar vele landen in het verre oosten. Ik heb in nauw verband met de locale bedrijven en mensen samengewerkt. In deze jaren heb ik alle details van de kleding- en textielhandel geleerd en ervaren. In het speciaal in de Zuidoost-Aziatische landen heb ik altijd geprobeerd duurzame en intensieve relaties op te bouwen, zoals gewenst is binnen deze cultuur. Structurele hulp en verbeteringen, zoals Tirza momenteel voor deze kinderen aan het realiseren is, zie ik als de meest belangrijke stappen om een goede toekomst voor de Cambodjaanse kinderen te creëren. Dit zal ze de kracht en de mogelijkheden geven om een betere toekomst te bouwen voor de kinderen zelf. 

Maria Inês Gonçalves – Vrijwilliger

I met DARA through the Cherry International Foundation, while taking part in a European Solidarity Corps project in the Netherlands. During my studies, I’ve had the chance to participate and facilitate many Erasmus+ projects while traveling around Europe, meeting new people and having a lot of different experiences, which is something that not everyone has the opportunity to do. For this reason, I took on the challenge to work with DARA and contribute to the amazing programmes, which I believe I will grow a lot from as well as further develop my competences. I admire all the work that is behind this organization and the impact that it has on so many people.

teamlid Ines
Maria Inês Gonçalves

Judith Voss – Vrijwilliger

Als zus van Tirza heb ik vanaf het begin al veel verhalen gehoord en foto’s gezien van Cambodja en de kinderen. Na het afronden van mijn studie Jeugdzorg in 2015, ben ik naar Australië vertrokken om hier als au pair aan de slag te gaan.

Judith
Judith Voss

In Februari 2016 heb ik besloten om mijn avontuur vanuit Australië voort te zetten in Cambodja. Ik heb voor drie maanden vrijwilligerswerk gedaan bij SCCO. Ik heb de oudste kids uit het kindercentrum begeleid bij hun school/werk, met name met de Engelse taal. In het dorp Andong heb ik de leerkrachten gecoacht bij het lesgeven. In februari is ook het naaicentrum in Andong geopend waar ik vele uren heb gewerkt samen met de moeders. Ik heb hier uitleg gegeven en meegeholpen met het ontwerpen van de producten die wij als DARA Europe nu verkopen.

Het waren drie geweldige, intensieve en bijzondere maanden die werden afgesloten met een groot compliment: “Je bent nu een deel van onze SCCO-familie”.

Henk de Haan – Vrijwilliger

Ik heb een klein administratiekantoor. Ik ben 12 jaar penningmeester geweest van GroenLinks IJsselstein en sinds kort ben ik weer benoemd tot penningmeester. Ik heb 10 jaar mede de GroenLinks stekjesruilmarkt en kinderdoemiddag met natuuractiviteiten georganiseerd. Mijn interesses liggen op het gebied van sport, financiën, biologische landbouw/producten en politiek. Ik ben voor een eerlijker verdeling van geld en goederen wereldwijd. De kloof tussen arm en rijk is veel te groot. Vandaar dat ik graag de stichting DARA Europe steun zowel geldelijk als ook als teamlid.

teamlid Henk
Henk de Haan

Henriette Bijen – Vrijwilliger

Sinds 2021 mag ik, Henriette, 52 jaren jong en moeder van Thijmen en Thorsten mij inzetten voor DARA Europe in samenwerking met een fantastisch team.

teamlid Henriette
Henriette Bijen

Mijn “roots” liggen in het onderwijs. Ik heb mogen werken als leerkracht en locatieleider op diverse basisscholen. Een uitstapje gemaakt naar het voortgezet onderwijs en nu al 15 jaar ondernemer. Mijn reizen voor Compassion en Edukans hebben we een stukje van de wereld laten zien. Het bijdragen aan ontwikkeling en kennis delen in Tanzania, Oeganda, Polen, India, Columbia en Peru hebben me “verrijkt”.

Mijn passie en drive liggen in het helpen ontwikkelen en begeleiden van processen en mijn kennis delen. Geraakt door de verhalen en de passie van de teamleden van DARA Europe, ondersteun ik graag hun missie en visie.